LoginAmmerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 99,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2020-03-01

 Arbejde og amning

Hej, 

Jeg skriver til Jer fordi, min søn er 16 måneder og jeg ammer stadig når han skal sove og om natten. Jeg har umiddelbart ikke et ønske om at stoppe det før han eller jeg siger fra. 

Sagen er dog den, at jeg skal til at arbejde 32 timer om ugen, dag og nat. Vores søn bliver hjemmepasset og det er så hans far som tager over når jeg starter arbejde. 

Bør vi forberede et ammestop nu (der er en måned til jeg starter), eller skal vi satse på han finder sig til rette ved at det er far der er der om natten- og de nætter jeg så er hjemme, kan jeg stadig amme (drømmescenariet). Alternativt kan jeg malke ud så de har en flaske når jeg ikke er der. 

Har I nogle gode råd? Vi er lidt i vildrede over hvordan vi tackler det bedst og mest muligt skånsomt for vores søn. Og jeg kunne virkelig godt tænke mig at amme når jeg er hjemme. Jeg føler det skal slutte helt af sig selv fremfor at det er noget vi fremprovokere :( 

Se svar...

2020-02-24

 Græder før og under amning

Kære ammerådgivning,

Jeg skriver fordi min søn på 11 uger er begyndt at græde og skrige når jeg forsøger at lægge ham til. Jo tættere jeg tager ham på brystet jo højere skriger han. Det har varet et par uger nu men er blevet værre her de sidste dage, hvor jeg ved nogle måltider må give op, da jeg ikke vil presse ham for meget. Andre gange kan han distraheres/ snydes til at tage fat ved at give ham sut som fjernes lige ved brystet. 

Det skal siges at jeg gennem hele ammeforløbet har brugt ammebrik og det derfor normalt tager ham noget tid at spise færdigt. Indtil videre har han våde bleer og afføring som han skal og han har da også taget på. Men hvert måltid er en kamp og vi håber at det bare er en fase. Vi har været hos lægen som har tjekket at han ikke har svamp i munden. Og da han har taget på i vægt syntes hun at vi skulle se tiden an. 

Har i erfaring med at babyer bliver så urolige ved brystet både når de lægges til og ved pauser i måltidet? Og hvad kan vi stille op? Ville jo meget gerne fortsætte med at amme, men det er virkelig hårdt at han afviser det sådan

Håber på jeres hjælp.

Mvh Pernille

Se svar...

2020-02-07

 Ikke nok mælk

Hej!

Jeg har en søn på fem dage, som spiser rigtig meget (dog nok ikke mere end normalt), og mine bryster kan ikke følge med. Han fik modermælkserstatning lige efter fødslen, da blodprøven fra hans navlestreng viste, at han havde været lidt stresset inden fødslen. Jeg ammer så tit og så længe som muligt, men han bliver ikke rigtig mæt, og vi bliver nødt til at give ham erstatning flere gange om dagen. Det har resulteret i, at han er utålmodig ved brystet, og han er allerede lidt sutteforvirret, så det gør ondt på mine bryster. Jeg er simpelthen så ked af det, og jeg græder hver gang jeg ser ham få MME, fordi jeg vil rigtig gerne amme. Vi har bestilt en Medela Calma sutteflaske i håb om at han sutteteknikken ikke bliver påvirket mere, og jeg prøver at pumpe, men der kommer ikke særlig meget ud...

Er der noget, jeg kan gøre for at øge mælkeproduktionen?


Mvh

Eva

Se svar...

2020-01-09

 White spot

Hej,

Jeg har gentagne problemer med white spots på min ene brystvorte. Det er altid det samme bryst, og jeg vil tro, at det nu er opstået 4-5 gange inden for 2 måneder. Jeg har hver gang stukket hul med en steril nål, og så plejer det som regel at blive bedre efter et par dage. Men det kommer som sagt hele tiden igen, og det gør så vanvittigt ondt, når det står på. Kan det virkelig passe, at det kan blive ved med at komme på det samme bryst? Jeg overvejer, om jeg kan nøjes med at amme på ét bryst, da det andet simplethen er for smertefuldt. Vil det være en mulighed? Er der nok mælk i kun det ene bryst? Min søn er på nuværende tidspunkt 6 mdr og er dermed i fuld gang med mos og grød. Hovedparten af det han indtager er dog stadig min mælk. Jeg håber virkelig i kan hjælpe.

Hilsen Jeanette

Se svar...

2019-12-21

 Problemer med sår på brystvorten efter et halvt års succesfuld amning

Hej FogF

Jeg har en søn på 7 måneder, som alle dage har været meget sulten!


Den første måned sled han mine brystvorter helt i stykker og jeg havde sår og brystbetændelse af flere omgange.

Vi fik styr på det og amning har været dejligt de sidste seks måneder, men...

Nu er den gal igen. Der er opstået sår på brystet på trods af at jeg ikke har ændret noget på vores amme rutine. Han har svært ved at finde ro ved brystet og vrider sig rundt, men får spist godt.

Jeg ved ikke hvad jeg skal kigge efter  eller ændre for at undgå sårene og revnerne der er på siden af brystvorten samt nede mod aeola.

Det frustrerer mig sådan endnu engang  at sidde i tårer når jeg ammer min søn.

Amalie

Se svar...

 

Vil du være medlem - tryk her