LoginUddannes til Ammerådgiver

Ammerådgivningen

Ammerådgivningen

Jeg vil gerne uddannes til Ammerådgiver

Uddannelsen til ammerådgiver kræver at du gennemfører følgende skridt / opfylder følgende betingelser:
1.Du skal have ammet ét barn i mindst 6 mdr. for mindre end 5 år siden.
2.Du skal have et familie-medlemskab af foreningen.
3.Du skal registrere dig som aspirant, bl.a. kort beskrive din ammeerfaring.
4.Du skal afholde en samtale med vores ammerådgiver koordinator
(hun kontakter dig når du har registreret dig som aspirant).
5.Du skal købe adgang til vores "aspirantpakke".
6.Når "aspirantpakken" er betalt bliver du tilmeldt mailgruppen for aspiranter og kommer på venteliste til en vejleder
7.Du får tildelt en vejleder.
I afholder de nødvendige møder enten som telefon-møder eller I mødes fysisk
8.Mens du er aspirant, tilegner du dig viden om foreningen Forældre og Fødsel. Det er f.eks. et krav at du har deltaget i mindst ét landsmøde
9.Du gennemfører i løbet af uddannelsestiden flere rollespil sammen med din vejleder og din uddannelse afsluttes med et par rollespil med din vejleder og én anden ammerådgiver som garant for at du er færdiguddannet.
10.Du er færdiguddannet som ammerådgiver
Du bliver skrevet på telefon-listen på foreningens hjemmeside, i PR-folderen og i bladet og står dermed til rådighed for rådsøgende via din egen telefon. Du er forpligtet til at yde personlig ammevejledning og dermed også til at videregive andre rådgiveres telefonnumre i fald du ikke selv har tiden til at tage en aktuel opringning. Desuden rådgiver foreningens ammerådgivere altid ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger for amning og en uddannet ammerådgiver er forpligtet på at holde sig opdateret og a jour med nyeste viden vedr. amning.
11.Efter at have været aktiv ammerådgiver mindst ét år, har du lov til selv at tage aspiranter og dermed uddanne nye ammerådgivere.
12.For at kunne fortsætte som ammerådgiver skal du, mindst hvert andet år, deltage i enten landsmøde, inkl de eventuelle ammerådgiver-workshops der kan være på landsmødet, eller i ammerådgivernes efteruddannelses weekend


Nogle af disse skridt er afhængig af andre, du skal f.eks. være medlem før du kan registrere dig som aspirant, andre kan du gennemføre sideløbende.
Vi tilstræber selvfølgelig at du står så kort tid som muligt på venteliste til en vejleder, men du kan risikere at der går op til 6 måneder.
At være ammerådgiver er "learning by doing". Du bliver grundigt forberedt af samværet med en ammerådgiver, og du kommer først til de afsluttende rollespil når ammerådgiveren og du selv føler, du er klar. Når du er uddannet og kommer igang bliver du en bedre og bedre rådgiver for hver rådgivning du har.

Merit uddannelse

Du kan søge om merit i uddannelsen til ammerådgiver. Dette kan du hvis du tidligere har gennemgået dansk eller udenlandsk uddannelse, der indeholder områder, der kan sidestilles med elementer i ammerådgiver uddannelsen.
Mener du, at du opfylder ovenstående, skal du søge merit ved ammerådgiver koordinatoren. Vi vurderer så dine faglige kvalifikationer og ser på din uddannelsesmæssige baggrund. På baggrund af dette vurderer vi, om du kan opnå merit for gennemgang af teoretisk materiale og fx gå direkte til træning af telefonisk rådgivning med din vejleder. I den individuelle vurdering af meritmulighederne indgår din kliniske erfaring fra evt. sundhedsfaglig uddannelse.
Hvis du er uddannet IBCLC, har du krav på et merit forløb og kan aftale nærmere efter tildelt vejleder.

Kontakt gerne for at høre nærmere om dine muligheder.

Vil du gerne være ammerådgiver, så log dig på og følg hvor langt du er i processen. Er du endnu ikke registreret som bruger, kan du gøre det her. Er du medlem, men endnu ikke registreret som bruger, så kontakt

  close
Giv en kort præsentation:
 

Vil du være medlem - tryk her